skip to Main Content

Boeken over slapen

Er is veel geschreven over slapen en slaapproblemen. Gelukkig zijn er daardoor ook veel oplossingen beschikbaar voor slaapproblemen. Bekijk hier welke boeken en CD’s jou van je slaapprobleem af kunnen helpen.

Eindelijk lekker slapen!

Gabriele Rossbach is een uitgesproken expert op het gebied van slaapstoornissen. Ze geeft al vijftien jaar slaapworkshops en haar holistische aanpak heeft vele mensen geholpen weer goed te slapen. In dit boek komen verschillende methoden naar voren, onder andere autogene training, lichaamswerk volgens Jacobson, maar ook meditatieve visualisatietechnieken en yoga. Word je eigen slaaptherapeut en ontdek hoe je op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten je slaapproblemen kunt oplossen.

En nu…lekker slapen

Bea Kalter heeft veel onderzoek gedaan naar het fenomeen slapen en schreef, mede aan de hand van voorbeelden uit haar praktijk, deze praktische gids. En nu…lekker slapen is een compacte en overzichtelijke gids, waarin je dat kunt vinden wat jou het beste helpt.

Slapeloosheid

Het Boom Hulpboek Slapeloosheid biedt een complete aanpak, waarmee u als slechte slaper zelfstandig uw slaapprobleem kunt overwinnen. In zes weken tijd leert u uw – mogelijk al jaren bestaande – slaapprobleem op effectieve wijze aan te pakken. U leert beter te slapen door uw gedrag en / of uw houding te veranderen.
De opdrachten zijn gebaseerd op een stappenplan volgens de principes van de cognitieve gedragstherapie.

Informatie en adviezen, leren naar jezelf te kijken, ontspanningsoefeningen, het veranderen van ‘verkeerd’ slaapgedrag en het aanpakken van gedachten die de slaap belemmeren, maken deel uit van het stappenplan. Achter in het hulpboek is een cd met ontspanningsoefeningen bijgevoegd.

Héérlijk slapen Hoe doe je dat?

Slapeloosheid is niet iets wat zomaar uit de lucht komt vallen en je bespringt precies op het moment dat jij wilt gaan slapen. Slapeloosheid is meestal het gevolg van iets waar je tot dan toe te weinig of helemaal geen aandacht aan hebt besteed, iets wat je hebt laten liggen, iets wat je niet hebt afgemaakt. En dat is het wat je dan op een gegeven moment uit je slaap houdt of je midden in de nacht wakker maakt. Het wil je aandacht, het wil een oplossing. En het beste moment om je onverdeelde aandacht te krijgen, is het moment dat het heel stil is en jijzelf heel rustig bent (in ieder geval niet als een druk baasje aan het rondrennen bent) en bovendien zeeën van tijd hebt.

Dit boek inspireert en begeleidt je om er achter te komen wat de oorzaak van jouw specifieke vorm van slapeloosheid is en om daar vervolgens de passende remedie bij te vinden.

Goed Slapen Verandert Je Leven

Al is het boek niet bedoeld als medisch naslagwerk, naar de mening van de samenstellers kunnen veel slaapproblemen gemakkelijk worden verholpen.
Door een iets andere leefstijl, een beter bed, een frissere slaapkamer.

Een mengeling van wetenschappelijk onderbouwde informatie en handige tips wordt in het boekje weergegeven.
De inhoud is tot stand gekomen op basis van verschillende onderzoeken en ervaringsgegevens van Auping, TU Delft en Radboud Universiteit Nijmegen.

Slaap!

Meer dan 10.000 exemplaren verkocht! Leer je baby doorslapen zonder huilen.
Slaapgebrek, iets waar iedere jonge ouder mee te maken krijgt, in meer of mindere mate. Het hoort erbij, maar wat als jouw baby niet slaapt en je zo langzamerhand radeloos bent, omdat je alles hebt geprobeerd en niets werkt?
Susanne Willekes, Nederlands eerste gecertificeerde kinderslaapcoach, laat in je in dé slaapgids voor baby’s van 0-12 maanden zien dat je je baby kunt leren slapen.

Veelgestelde vragen over boeken over slapen

Wat is het beste boek over slapen?

Back To Top