skip to Main Content

Boeken over slapen

Er is veel geschreven over slapen en slaapproblemen. Gelukkig zijn er daardoor ook veel oplossingen beschikbaar voor slaapproblemen. Bekijk hier welke boeken en CD’s jou van je slaapprobleem af kunnen helpen.

Boeken over slapen

Eindelijk lekker slapen!

Gabriele Rossbach is een uitgesproken expert op het gebied van slaapstoornissen. Ze geeft al vijftien jaar slaapworkshops en haar holistische aanpak heeft vele mensen geholpen weer goed te slapen. In dit boek komen verschillende methoden naar voren, onder andere autogene training, lichaamswerk volgens Jacobson, maar ook meditatieve visualisatietechnieken en yoga. Word je eigen slaaptherapeut en ontdek hoe je op basis van de nieuwste wetenschappelijke inzichten je slaapproblemen kunt oplossen.

Bekijk op bol.com

en nu lekker slapen

EN NU: LEKKER SLAPEN

Huisarts Elizabeth Scott heeft veel onderzoek gedaan naar het fenomeen slapen en schreef, mede aan de hand van voorbeelden uit haar praktijk, deze praktische gids. En nu: lekker slapen is een compacte en overzichtelijke gids, waarin u dat kunt vinden wat u het beste helpt.

Bekijk op bol.com

Slapeloosheid

Het Boom Hulpboek Slapeloosheid biedt een complete aanpak, waarmee u als slechte slaper zelfstandig uw slaapprobleem kunt overwinnen. In zes weken tijd leert u uw – mogelijk al jaren bestaande – slaapprobleem op effectieve wijze aan te pakken. U leert beter te slapen door uw gedrag en / of uw houding te veranderen.
De opdrachten zijn gebaseerd op een stappenplan volgens de principes van de cognitieve gedragstherapie.

Informatie en adviezen, leren naar jezelf te kijken, ontspanningsoefeningen, het veranderen van ‘verkeerd’ slaapgedrag en het aanpakken van gedachten die de slaap belemmeren, maken deel uit van het stappenplan. Achter in het hulpboek is een cd met ontspanningsoefeningen bijgevoegd.

Bekijk op bol.com

heerlijk slapen

Héérlijk slapen Hoe doe je dat?

Slapeloosheid is niet iets wat zomaar uit de lucht komt vallen en je bespringt precies op het moment dat jij wilt gaan slapen. Slapeloosheid is meestal het gevolg van iets waar je tot dan toe te weinig of helemaal geen aandacht aan hebt besteed, iets wat je hebt laten liggen, iets wat je niet hebt afgemaakt. En dat is het wat je dan op een gegeven moment uit je slaap houdt of je midden in de nacht wakker maakt. Het wil je aandacht, het wil een oplossing. En het beste moment om je onverdeelde aandacht te krijgen, is het moment dat het heel stil is en jijzelf heel rustig bent (in ieder geval niet als een druk baasje aan het rondrennen bent) en bovendien zeeën van tijd hebt.

Dit boek inspireert en begeleidt je om er achter te komen wat de oorzaak van jouw specifieke vorm van slapeloosheid is en om daar vervolgens de passende remedie bij te vinden.

Bekijk op bol.com

Gezond slapen

Het lichaam heeft een mechanisme dat ons in staat stelt om ons op het juiste tijdstip slaperig te voelen en het bed op te zoeken, maar niet bij iedereen werkt dit feilloos. Dit boek geeft een overzicht van wat je zelf kunt doen om een goede en gezonde slaap te bevorderen en wat je in een aantal gevallen zelf kunt doen als het slaapproces verstoord wordt. Alex Schuitemaker, specialist in gezond slapen, geeft je uitleg en tips.

Bekijk op bol.com

Lekker slapen – Deepak Chopra

Sommige mensen hebben vooral moeite met inslapen. Anderen vallen wel in slaap, maar worden dan ’s nachts een of meerdere keren wakker en liggen een tijd wakker voor ze weer in slaap vallen. Weer anderen worden ’s ochtends heel vroeg wakker, om drie of vier uur, en slapen daarna helemaal niet meer.
Een combinatie van deze slaapproblemen kan natuurlijk ook.

Iedereen kan dan ook baat hebben bij de technieken die in dit boek worden aangeboden.
Een aantal ervan is afkomstig uit de Ayurveda, de eeuwenoude Indiase geneeswijze; andere hebben we te danken aan recent wetenschappelijk onderzoek.
Het allerbelangrijkste is dat je een onmiddellijke verbetering kunt verwachten, ook als je al jaren niet goed geslapen hebt.

Bekijk op bol.com

Leren slapen zonder pillen

In ‘Leren slapen zonder pillen’ laat kinesitherapeute Pascale Crauwels je kennismaken met de principes van de sofrologie, ofwel de wetenschap van het bewustzijn.
Die leer ontwikkelde een praktische methode om lichaam en geest tot rust te brengen, ook ’s nachts.

Dit boek biedt je tal van oefeningen om stress uit je lichaam te krijgen en slaapproblemen aan te pakken, zonder dat er ook maar één slaappil aan te pas komt.
De bijbehorende CD zet je alvast goed op weg, met alle oefeningen nog eens verzameld in een handige bijsluiter.

Bekijk op bol.com

Goed Slapen Verandert Je Leven

Al is het boek niet bedoeld als medisch naslagwerk, naar de mening van de samenstellers kunnen veel slaapproblemen gemakkelijk worden verholpen.
Door een iets andere leefstijl, een beter bed, een frissere slaapkamer.

Een mengeling van wetenschappelijk onderbouwde informatie en handige tips wordt in het boekje weergegeven.
De inhoud is tot stand gekomen op basis van verschillende onderzoeken en ervaringsgegevens van Auping, TU Delft en Radboud Universiteit Nijmegen.

Bekijk op bol.com

BETER LEREN SLAPEN EN CD

Met Beter leren slapen van Chris Idzikowski behoren slapeloze nachten tot het verleden.

Dit pakket leert je alles wat je moet weten om je slaapprobleem aan te pakken, zoals wat slaap eigenlijk is en hoe het werkt, wat je lichaam tijdens de slaap doet (aanmaak van hormonen, schommeling van lichaamstemperatuur) en welke activiteit er plaatsvindt in je hersenen.
Daarnaast bevat het boek tal van oefeningen, opdrachten en tips.

Bekijk op bol.com

Slapen

De spierontspannings- en visualisatieoefeningen op de cd Slapen dragen bij aan een meer ontspannen houding en een betere nachtrust.

Bekijk op bol.com

Veelgestelde vragen over boeken over slapen

Wat is het beste boek over slapen?

Back To Top