skip to Main Content

Wat is een peuterbed?

Een peuterbed is een prima overgangsbed tussen een ledikant en een eenpersoonsbed. Als je kindje te groot wordt voor een ledikant is de overstap naar een eenpersoonsbed vaak nog te groot en onveilig. Een peuterbed is meestal zo’n 140×70 cm groot en heeft vaak nog een uitvalhekje met spijlen. Dat voorkomt nachtelijke valpartijen uit bed. Door het poortje dat een peuterbed vaak heeft kan je kind toch zelf uit bed kruipen.

Wanneer een peuterbed – Welke leeftijd?

Een peuterbed is ideaal voor kinderen in de leeftijd van 1,5 tot zo’n 7 jaar. Kinderen worden dan net te groot voor het ledikant waar ze zelf lastig in en uit kunnen klimmen door het hoge hek. Maar een eenpersoonsbed voelt vaak nog te groot en onveilig, ook voor je kindje. Doordat een peuterbed ook nog spijlen heeft kan je kind daar makkelijker aan wennen.

Meteen kopen?

Misschien heb je geen keuze hulp nodig en wil je meteen kijken wat er te koop is. Hier zetten we de belangrijkste winnaars in de diverse categorieën peuterbedden onder elkaar.

Tabel

Het beste peuterbed, Het veiligste peuterbed, Het mooiste peuterbed, Het stoerste peuterbed, Peuterbed met lade

Voordelen van een peuterbed

Een peuterbed heeft verschillende voordelen;

  • Het is de ideale tussenstap tussen ledikant en eenpersoonsbed
  • Je kind kan zelf veilig in en uitstappen
  • Het hekje met spijlen beschermt tegen uit bed vallen
  • Een peuterbed kun je prima doorgeven aan een volgend kindje.

Waar moet je op letten?

Peuterbedden komen in vele soorten en maten. Maar welke is nou het beste voor jouw kind? Hier zetten we de belangrijkste aspecten voor die keuze onder elkaar;

Keuzehulp peuterbed

Welk formaat?

Een peuterbed is meestal 140 of 150 lang en 70cm breed. Als je kind te weinig ruimte heeft in zijn ledikant is dit een prima formaat om naar over te stappen.

Met of zonder hekje?

Een van de grote voordelen van een Peuterbed is dat die een hekje heeft waardoor je kind niet uit bed kan vallen. Hoe lang en hoe hoog je dat hekje wenst is afhankelijk van hoe gemakkelijk je kind je de neiging heeft om s nachts zijn bedje uit te rollen.

Met of zonder lade?

Een Peuterbed is alweer wat groter dan een ledikant en Een goed kans dat je kind inmiddels wat meer speelgoed en spullen heeft verzameld. Een peuterbed met een of twee lades kan dan een uitkomst bieden. Zo houdt je een opgeruimde kamer met bewegingsruimte.

Het beste peuterbed

Het beste peuterbed is natuurlijk deels een persoonlijke keuze. Daarom is er ook geen best getest peuterbed door de consumentenbond o.i.d. Het beste peuterbed voor jouw kind is simpelweg degene die de juiste maat heeft en voldoet aan jouw wensen qua design, veiligheidshekje en eventueel een lade onder het bed. Hier hebben wij in ieder geval een selecte van de beste peuterbedden naar ons idee.

Het veiligste peuterbed

Het veiligste peuterbed is er een met een hekje dat er voor zorgt dat je kind niet uit bed rolt. Verder is er hoef je niet echt op de veiligheid te letten omdat eigenlijk alle peuterbedden stevig en van goede kwaliteit zijn. Dus als je voor een veilig peuterbed gaat dan is het vooral goed om er een te kiezen met een halfopen zijkant met spijlen.

Deze selectie peuterbedden is wat ons betreft zonder meer veilig;

Het mooiste peuterbed

Het Mooiste peuterbed is een kwestie van smaak. Maar ooh wat zijn er toch mooie, stoere peuterbedden voor jongens. En prachtige bedden waar meisjes zich de mooiste prinsessen in kunnen voelen. Mooie bedden van steigerhout met opbergruimte of peuterbedden vermomd als kleine huisjes om in te spelen. Hoe dan ook; dit is onze selectie mooie peuterbedden, voor jongens en voor meisjes;

Peuterbed met lade

Een peuterbed met opberglade is erg praktisch. We kennen allemaal wel de enorme hoeveelheid speelgoed en rommel die je vaak verspreid door de hele kinderkamer aantreft. Een lade onder je peuterbed biedt heel wat opbergruimte om veel zaken in op te bergen. Dat bespaart je veel ruimte en rommel. Hier een aantal voorbeelden van peuterbedden met opberglade;

Veelgestelde vragen peuterbed

Hoe oud in een peuterbed?

De ideale leeftijd voor een peuterbed is tussen anderhalf en 6 a 7 jaar. Dan zijn kinderen van te groot voor een ledikant en de klein voor een eenpersoonsbed en biedt een peuterbed perfecte uitkomst.

Hoe groot is een Peuterbed?

De maat van een peuterbed kan iets variëren maar is meestal 140 x 70 cm. Let bij de aanschaf van het bed ook op het formaat peutermatras dat je misschien al hebt (gekocht)

Wat voor peuterbed?

Peuterbedden komen in soorten en maten. Het is belangrijk stil te staan bij de vraag of je een veiligheidshekje wilt hebben. En verder is het eerder een kwestie van smaak; look & feel, het materiaal, met of zonder opberglade, etc.

Een peuterbed of een juniorbed?

Een juniorbed is voor net iets oudere kinderen; van ongeveer 3 tot 9. Dus als je peuter al ietsje ouder is dan is een juniorbed misschien beter dan een peuterbed.

Ledikant of peuterbed?

De vraag of je een ledikant of peuterbed moet hebben is van een paar vragen afhankelijk;

  • Klimt je kindje al zelf uit het ledikant of wil hij/ zij dat graag? Dan is een peuterbed misschien veiliger
  • Komt je kind bijna ruimte te kort in het ledikant? Ook dan is het tijd voor een peuterbed.
Back To Top