skip to Main Content

Zoek je ledikant of babybedje?

Een ledikant of een babybed zijn eigenlijk hetzelfde. Na 3 tot 6 maanden is het tijd om de wieg om te ruilen voor een ledikant. Dat komt doordat je kind dan wat beweeglijker wordt en de kans bestaat dat hij/ zij met het rollen tegen een dichte zijkant kan komen.

Een ledikant is daarom het veiligste babybedje met open zijkanten voorzien van spijlen en is geschikt tot ongeveer 2 jaar. Daarna wordt het tijd voor een peuterbed.

Meteen kijken naar ledikantjes?

Hieronder hebben we in diverse categorieën de beste, de leukste, de veiligste en de best beoordeelde ledikantjes onder elkaar gezet;

 • Veiligste ledikant
 • Mooie baby bedden
 • Ledikant voor jongens
 • Ledikant voor meisjes
 • Goedkope babybedjes

Waarop letten bij de aanschaf van een ledikant? Veiligheid!

Bij de aanschaf van een ledikant staat de veiligheid van je kind voorop. Om te zorgen dat je de veiligste en beste keuze kunt maken hebben we alle belangrijke aspecten in de keuzehulp onder elkaar gezet.

Keuzehulp ledikant kopen

Welke afmeting heeft het babybedje?

De minimale breedte van een ledikant is 55cm, dan is er voldoende ruimte om te bewegen en te rollen. In de lengte moet er minimaal 20 cm speling zijn.

De ideale bodem

De beste bodem voor je ledikant is een lattenbodem. Een lattenbodem zorgt voor voldoende ventilatie en frisse lucht en het zorgt ervoor dat je baby niet te warm wordt.

Idealiter is de bodem in hoogte verstelbaar zodat je zelf in het begin niets heel diep hoeft te bukken als je je kindje uit bed haalt. De minimale hoogte van de zijkant moet 20 centimeter zijn, gemeten van de bovenkant van het matras.

Het beste matras?

Voor het beste matras moet je de volgende zaken goed in de gaten houden;

 • Zorg dat het matras goed past. Dus niet meer dan een vinger ruimte tussen matras en ledikant. Maar ook geen opbollend of opkrullend matras dat eigenlijk te groot is.
 • Verder mag het matras niet te zacht zijn omdat je kind er anders met zijn gezicht in weg kan zakken en er verstikkingsgevaar kan ontstaan.

Matras bekleding in je ledikant

 • Het matras of de matrasbeschermer moet een ventilerende toplaag met honingraat structuur hebben.
 • Gebruik geen zeiltje want dat is niet ventilerend, kan te warm worden en verstikkend werken.
 • Zorg dat de bekleding strak zit, goed past en niet van zacht kussen materiaal is om verstikking te voorkomen.

De spijlen - het hekje

De ruimte tussen de spijlen mag tussen de 4,5 en 6,5 centimeter zijn. Dat zorgt voor voldoende luchtdoorlaat en voorkomt dat je kindje door de spijlen heen kan glijden.

Tot slot; de afwerking

Uiteraard moet je ledikant of kinderbedje, geen splinters etc meer bevatten, lekker glas of dun gestoffeerd zijn. Het bedje moet verder stevig in elkaar zitten.

Veiligste ledikant

Voor het veiligste ledikant kun je eigenlijk het beste de keuzehulp op deze pagina aanhouden;

 • Zorg voor de juiste afmeting en afwerking
 • Kies voor een lattenbodem voor voldoende ventilatie
 • Een passend matras met ventilerende toplaag
 • Zorg voor de juist afmeting tussen de spijlen

Hier volgt onze selectie veilige ledikanten;

Mooie baby bedden

Natuurlijk wil je het mooiste babybedje voor je kind kopen. Maar wat is mooi, dat is persoonlijk en misschien ook afhankelijk of je een ledikant voor een jongen of meisje zoekt. De een houd van een prinsessenbedje en de ander voor een stoere raceauto om in te slapen.

Dit zijn onze mooiste baby bedden en ledikanten;

Ledikant voor jongens

De meeste jongens en meisjes beginnen vanaf de fase dat ze een ledikant nodig hebben een verschillende voorkeur te hebben. Voor jongens is een stoer ledikant van hout of in de vorm van een auto leuk. En liefst in blauw of grijs.
Deze ledikanten voor stoere jongens hebben onze voorkeur;

Ledikant voor meisjes

Meisjes hebben in veel gevallen toch een andere smaak dan jongens. Dus een ledikant voor meisje is dan misschien ook roze, of in de vorm van een huisje, waar ze lekker met haar poppen kan spelen, als een jonge moeder of prinses.

Deze babybedden vinden wij het leukst voor meisjes;

Goedkope babybedjes

Zoek je een goedkoop ledikant? Dat is helemaal niet zo gek gedacht. Je kinderen zijn er uitgegroeid voor je het weet en dan kan hij weer op marktplaats. Een goedkoop ledikant voldoet meestal ook aan alle veiligheidseisen en kan net zo leuk zijn als een hele dure.

Deze goedkope ledikanten hebben wij voor je geselecteerd;

Veelgestelde vragen ledikanten

Leeftijd baby ledikant

Een ledikant is de ideale keuze voor kinderen in de leeftijd van 3 a 6 maanden tot zo’n 2 jaar. Daarvoor slaap het kindje meestal in een wiegje en daarna is het tijd voor een peuterbed.

Wat is het beste ledikant

Het beste ledikant is ongeveer 55 cm breed en bied minimaal 20 cm speling in de lengte van je baby. Verder heeft het ideale ledikant een lattenbodem en goed ventilerend matras en voldoende hoge spijlen van zo’n 55 cm.

Wat kost een ledikant?

Wat een ledikant kost is met name afhankelijk van wat je er aan kunt en wilt uitgeven. Je kunt een mooi en veilig ledikant al kopen voor enkele tientjes, maar er zijn ook ouders die all the way gaan en honderden euro’s’ spenderen aan een babybedje.

Welk matras babybedje

Het matras van je babybedje moet niet te zacht zijn en een ventilerende toplaag hebben van honingraat structuur. Verder moet de matras precies goed passen in het ledikant net als de bekleding.

Back To Top