skip to Main Content

Waarom een wake up light?

Een wake up light maakt je langzaam wakker door een licht dat steeds feller wordt. Daardoor voelt het als een natuurlijke zonsopgang. Dus geen luide wekker meer waardoor je ineens wakker schrikt in een pikdonkere slaapkamer. Maar geleidelijk en ontspannen wakker worden waardoor je ook frisser en fitter opstaat. Dat laatste is ook onderzocht en bewezen in dit wetenschappelijk onderzoek naar de positieve effecten van een wake up light. “Een wake up light laat je niet alleen heerlijk rustig, maar ook fitter en energieker wakker worden”. De meeste wake up lights laten je ook lekker ontspannen in slaap te vallen met de zonsondergang functie.

Meteen een Wake up light kiezen?

Er zijn veel soorten Wake up lights met verschillende functies. De een heeft veel opties en mogelijkheden, de ander is juist heel mooi en de volgende is het beste getest. Hier zetten we de meest gezochte opties onder elkaar.

Wake Up Light Categorie Actuele prijs
Het beste getest Bekijk prijs
De goedkoopste Bekijk prijs
De meest uitgebreide Bekijk prijs
De mooiste Bekijk prijs

Waar moet je op letten bij de aanschaf

Een wake up light kiezen kan ingewikkeld zijn. Er zijn veel verschillende types en functies waar je uit kunt kiezen. Daarbij kun je denken aan wake up light met een zonsondergang functie, een leeslampje of geluid in combinatie met licht. Er zijn zelfs wake up lights die je persoonlijk advies geven over de omstandigheden in je slaapkamer! Dat kan doordat ze gedurende de nacht o.a. de luchtvochtigheid, en het geluid- en licht niveau in je slaapkamer meten.

Dit zijn de belangrijkste zaken waar je op moet letten bij de aanschaf.

Keuzehulp beste Wake Up light

Welke functies moet je wake up light hebben?

Er zijn talloze functies mogelijk op een wake up light. Hier kun je onder andere uit kiezen. Verderop op deze pagina vertellen we meer over deze functies en tonen we wake up lights met de betreffende functies.

 • Wakker worden met licht of geluid, of allebei?
 • Wake up light met radio wekker
 • Wake up light met zonsondergangs functie
 • Wake up light met dierengeluiden
 • Wake up light met natuurgeluiden
 • Wake up light met sfeer kleuren
 • Verschillende alarmtijden instellen
 • AmbiTrack-omgevingssensor
 • RelaxBreathe technologie
 • Koppeling en bediening met een app

Welk formaat wake up light?

Het formaat is een belangrijke afweging als je de wekker ook mee op vakantie of op reis neemt. Dan is een kleiner formaat uiteraard handzamer en aan te raden.

Design van je wake up light

Vind je het design van je wake up light belangrijk of niet? Zo ja, dan is de volgende vraag welk design vind je dan mooi, want dat is voor iedereen verschillend.

De beste wake up light, meest uitgebreide functies

De beste wake up light is afhankelijk van je smaak en voorkeur. Maar wij hebben een sterke voorkeur voor deze mooie wake up lights met de volgende features:

 • Zonsondergang functie
 • Geluiden (natuur en dieren)
 • Muziek (radio, eigen playlist)
 • Verschillende sfeerkleuren en
 • Verschillende alarmtijden

Dit zijn wat ons betreft de beste wake up lights:

Liever een goedkope wake up light?

Een goedkope wake up light kan een prima keuze zijn als je niet veel poespas wilt. Deze goedkope wake up lights hebben zelfs nog best uitgebreide functies zoals; zonsondergang functie, wekker radio en nachtlampje.

De best geteste wake up light

De best geteste wake up light door de Consumentenbond of Kieskeurig is er helaas niet. Wake up lights hebben ze blijkbaar nog niet getest. Maar wij hebben er wel veel en uitgebreid geprobeerd en geëvalueerd. De beste geteste wake up lights in ons Slaapnodig-pannel zijn de volgende;

Mooie wake up lights

Als je veel waarde hecht aan de styling en inrichting van je huis en slaapkamer dan is een mooie wake up light belangrijk. Mooie wake up lights hoeven ook niet duur te zijn. Wat je onder een mooie wake up light verstaat is natuurlijk wel persoonlijk. Maar wij vonden deze mooie wake up lights in ieder geval voor je;

De best beoordeelde wake up light

De best beoordeelde wake up light zegt natuurlijk ook iets over de kwaliteit en waardering door klanten. Als veel mensen hem waarderen zal die toch goed bevallen. Daarom hebben we voor je gezocht naar de wake up lights met de meeste waardering. Hier vind je onze selectie met de beste beoordelingen en reviews.

leukste wake up lights voor kinderen

Ook voor kinderen zijn er leuke wake up lights te koop. Deze kunnen vaak ook worden ingezet als slaaptrainer.

De meest uitgebreide wake up light, de Philips Somneo Connected

De meest uitgebreide wake up light, de absolute koning onder de lichtwekkers is deze;

Naast alle gebruikelijke functies zoals zonsopgang en zonsondergang functie, meerdere alarmtijden, muziek en andere ontspannende geluiden, etc heeft hij een aantal bijzondere functies die andere wake up lights niet hebben;

 • Connectie met SleepMapper app

  Deze functie verbind je wake up light met je smartphone. Vervolgens detecteert en analyseert de Philips Somneo Connected de omstandigheden in je slaapkamer. Daarna geeft hij tips en adviezen om nog beter te kunnen slapen.

 • Ambi Track omgevingssensor

  De Philips Somneo Connected volgt de hele nacht de omgevingsfactoren in je slaapkamer en geeft je feedback via de app over aanpassingen die je nog beter laten slapen. Daarbij kun je denken aan; luchtvochtigheid, licht en geluidsniveaus, etc.

 • RelaxBreathe technologie

  De RelaxBreathe technologie is een persooonlijke ademhalings en ontspanningstechniek. Deze is gebaseerd op erkende ademhalingspatronen die je laten ontspannen en heerlijk in slaap laten vallen. Het enige wat je hoeft te doen is mee ademen met het ritme van pulserende licht en geluid van de Philips Somneo Connected.

Mogelijke functies wake up light?

Welke functies een wake up light heeft is een van de belangrijkste afwegingen bij de aanschaf. Er is veel mogelijk en er zijn hele gave functies te krijgen. Maar hoe meer functies hoe duurder en soms ingewikkelder je wake up light wordt.

Hier lichten we de belangrijkste functies toe en geven we voorbeelden van wake up lights die deze features hebben.

 • Wakker worden met licht of geluid, of allebei?

  Er zijn wake up lights met muziek, natuurgeluiden, geluiden van dieren zoals vogels, mogelijkheden voor eigen playlists, etc. Bedenk wat jouw voorkeur heeft en maak je keuze.

 • Wake up light met radio wekker

  Zachtjes wakker worden met een radiofunctie naast de simulatie van een zonsopgang kan ook erg fijn zijn. In ieder geval beter dan die irritante wekker.

 • Met zonsondergang functie

  Als je ook moeite hebt om in slaap te vallen dan is en zonsondergang functie ook een uitkomst. Zo val je ook natuurlijk in slaap.

 • Met natuur/ dierengeluiden

  Sommige mensen houden van natuurgeluiden omdat ze helpen ontspannen. Het geluid van vogels op de achtergrond is voor de een prettig maar de ander houd meer van het ruisen van de zee of het geluid van een zomer bos of bergwoud lekker om bij in slaap te vallen.

 • Wake up light met sfeer kleuren

  Sfeerkleuren bij wake up lights zijn een gewilde feature. door de verschillende kleuren kun je de sfeer in je slaapkamer maken zoals je wilt. De een houdt van natuurlijk licht en de ander van een kleurtje.

 • Verschillende alarmtijden instellen

  Verschillende alarmtijden zijn ook een veelgevraagde functie. zo kun je makkelijk instellen hoe laat je door de weeks en in het weekend wakker wilt worden bijvoorbeeld. Je stelt de verschillende alarmtijden één keer in op je wake up light en klaar is kees.

Veelgestelde vragen wake up lights

Wat is een wake up light?

Een wake up light is een wekker die je langzaam laat ontwaken doordat het licht steeds wat feller wordt tot het moment dat je echt moet opstaan. Er zijn ook wake up lights met een zonsondergang functie, muziek en ontspannende natuurgeluiden.

Hoe werkt een wake up light?

Een wake up light werkt als volgt. Ruim voor je echt moet opstaan, meestal zo’n 30 minuten, begint de wake up light een steeds feller licht uit te stralen. Daardoor wordt het gevoel van een natuurlijke zonsopkomst nagebootst.

Wat is het beste wake up light?

Het beste wake up light is de Philips Somneo Connected. Deze heeft veruit de meeste uitgebreide functies om je slaap te verbeteren.

 • Hij simuleert de zonsopgang als de zonsondergang. Zodat je er lekker mee in slaap valt maar ook meer ontspannen en frisser mee opstaat.
 • De wake up light geeft je feedback over je slaapomgeving en hoe je die kunt verbeteren. Zoals luchtvochtigheid, temperatuur en hoeveelheid licht.
 • Hij helpt je in slaap vallen door middel van bewezen ademhalingsoefeningen. Die ideale ademhaling kun je doen door het subtiel pulseren van licht en geluid op de wake up light te volgen.
 • Je kunt hem bedienen met de app op je telefoon of met een touchscreen op de wake up light
 • En verder heeft hij een Power wake functie, snooze en kun je er je telefoon mee opladen.

Is een wake up light goed voor je gezondheid?

Ja, een wake up light is goed voor je gezondheid omdat het je op een natuurlijker en meer ontspannen manier wakker wordt. Dit heeft een positief effect op je gezondheid omdat je ook fitter en energieker wakker wordt. Het positieve effect van wake up lights op je gezondheid is onder andere onderzocht en bewezen in dit wetenschappelijk onderzoek.

Back To Top