skip to Main Content

Waarom een warmtekussen?

Overweeg je een warmtekussen? Verstandig van een elektrisch warmtekussen zorgt voor een fijne slaap, warmte en is een weldaad voor je lichaam. Met een warmtekussen pak je vermoeide en stijve (nek)spieren aan. Vergelijk het gerust met een heerlijk warm bad. De warmte zorgt er voor dat je bloed beter gaat stromen en worden de afvalstoffen sneller afgevoerd. Bovendien krijgen je spieren meer zuurstof. Niet alle pijn verdwijnt met een warmtekussen, maar het kan echt goed doen.

Keuzehulp voor het beste warmtekussen

Welk vermogen moet mijn warmtekussen hebben?

Warmtekussens zijn verkrijgbaar met verschillende vermogens. Dit vermogen wordt uitgedrukt in Watt. Hoe hoger het wattage, hoe sneller je kussen op temperatuur is en hoe meer warmte het kan afgeven. De meeste elektrische kussens hebben een vermogen van om en bij de 100 Watt.

Moet mijn warmtekussen een schakelaar hebben?

Een elektrisch kussen beschikt altijd over een schakelaar om het kussen aan en uit te zetten. Kwalitatieve en vaak duurdere kussens hebben ook een schakelaar waarmee de temperatuur geregeld kan worden. Wil je je kussen vlot kunnen gebruiken in het donker, dan zijn er ook warmtekussens met een verlichte schakelaar.

Automatische uitschakeling of niet?

Effectief slapen met je warmtekussen ingeschakeld raden we niet aan. Heb je de neiging snel in slaap te vallen dan is het zeker een optie om een kussen aan te schaffen met een automatische uitschakeling. Zo kun je in slaap vallen, zonder dat het kussen te heet wordt. Vaak kan de duurtijd van de werking ingesteld worden.

De beste keuze in verschillende categorieën

Op zoek naar de beste keuze op het vlak van warmtekussen? Wel, er zijn heel wat mogelijkheden. Het aanbod is breed en het is maar waar je naar op zoek bent. Wij zetten even de belangrijkste categorieën voor je op een rijtje:

● Het beste warmtekussen
● Het goedkoopste warmtekussen
● Het mooiste warmtekussen
● Het veiligste warmtekussen
● Het best beoordeelde warmtekussen

Het beste warmtekussen

Iets als beste benoemen blijft moeilijk, maar er zijn toch wel een aantal warmtekussens die er qua functionaliteit en kwaliteit bovenuit steken. Wij vinden alvast de onderstaande warmtekussens veruit de beste kussens.

Het goedkoopste warmtekussen

Een voordelig warmtekussen op de kop tikken is niet zo moeilijk, maar je verwacht uiteraard wel een minimale kwaliteit. Wij selecteerden alvast voor jou de onderstaande, goedkope kussens.

De mooiste warmtekussens

De belangrijkste functionaliteit van een warmtekussen is dat het warmte geeft, maar ook het uitzicht speelt voor heel wat mensen een rol. Wij vinden alvast de onderstaande warmtekussens het mooist.

Het veiligste warmtekussen

Veiligheid is bij het verwarmen van kussens essentieel. De kwaliteit van de verwarmingselementen is dan ook cruciaal. Deze warmtekussens voldoen alvast aan de strengste veiligheidsnormen.

Het best beoordeelde warmtekussen

Mensen die de warmtekussens gebruiken zijn de beste referentie. Mensen kozen alvast het onderstaande warmtekussen als beste kussen.

Veelgestelde vragen over warmtekussens

Wat is een warmtekussen?

Een warmtekussen lijkt op een hoofdkussen, maar wordt in principe niet onder het hoofd gebruikt. Het is een kussen dat je kan opwarmen en in het kussen zitten elementen die opgewarmd kunnen worden. Deze warmte wordt vervolgens afgegeven en verlicht spierpijn. Een warmtekussen wordt vaak gebruikt voor de nek of een pijnlijke onderrug.

Wat zijn de voordelen van een warmtekussen?

Aan een warmtekussen zijn heel wat voordelen verbonden:

● Een warmtekussen is goed voor nek, rug en schouders
● Een weldaad voor vermoeide spieren
● Kan ook helpen bij misselijkheid
● Helpt bij een verkoudheid
● Sportblessures kunnen ermee verlicht worden

Is een warmtekussen gevaarlijk?

Een warmtekussen kan aardig warm worden en het gevaar bestaat altijd bij minder kwalitatieve kussens dat deze overhit raken. In principe is er met kwalitatieve kussens geen probleem, maar je koopt toch maar beter een warmtekussen dat zichzelf kan uitschakelen. Zo voorkom je overhitting als je in slaap valt.

Waar kan je een warmtekussen kopen?

Er zijn een heel aantal online webshops waar je een warmtekussen kan kopen. Je vindt warmtekussens in alle prijsklassen. Ook in een meubel- of beddenspeciaalzaak kan je vaak warmtekussens kopen.

Kan je een warmtekussen wassen?

Zowat alle warmtekussen kunnen gewassen worden in de wasmachine. Zowel het kussen als de hoes kunnen in principe op 30° gewassen worden.

Back To Top